Vasculaire

 

Vasculaire scintigrafie

 

Doel van het onderzoek

Dit is een aanvullend onderzoek op een botscintigrafie. Het bestaat erin dat we een radioactief gemerkt humaan albumine (bloedproteïne) inspuiten waarvan we de circulatiesnelheid berekenen.

Met dit onderzoek kunnen we algodystrofie of Sudeck opsporen en/of opvolgen. Dit is een pijnlijke gewrichtsaandoening ten gevolge van een lokale verstoring van de microcirculatie.

 

Voorbereiding op het onderzoek

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding vereist. U hoeft niet nuchter te zijn en mag uw eventuele medicatie innemen.

Verloop van het onderzoek

U krijgt een spuitje in de arm of soms in de voet (als we uw ellebogen of schouders moeten onderzoeken) met een licht radioactieve stof. Van dit spuitje voelt u niets behalve het prikje. Daarna worden er continu opnames gemaakt gedurende 20 minuten. Tijdens deze periode moet u stil blijven liggen of zitten. Van de opnames zelf voelt u niets.

 

Resultaat van het onderzoek

De uitslag van het onderzoek is niet direct bekend. De medisch nucleair technoloog die bij het onderzoek aanwezig is, kan (en mag) u geen informatie geven over de bevindingen van het onderzoek.

De nucleair geneeskundige interpreteert het onderzoek en maakt een verslag. Dit sturen wij op naar de behandelend arts, die het onderzoek heeft aangevraagd. Hij/zij bespreekt de uitslag met u.

COPYRIGHT ┬ę 2013 | ALL RIGHTS RESERVED

DESIGN K. Van Hullebusch