Reflux

 

Gastro-oesofageale reflux

 

Dit is het verschijnsel van (periodiek) terugvloeien van maagzuur in de slokdarm (oesofagus).

 

Praktische informatie

2 potjes pudding of andere halfvaste voeding voor uw kindje meebrengen, volgens de voorkeur en de eetgewoonten van uw kindje.

 

Voorbereiding op het onderzoek

Uw kindje moet 4 uur nuchter zijn. We komen u roepen uit de wachtzaal.

Er zijn geen voorzorgen nodig voor de straling, ook niet thuis ná het onderzoek, en ook niet voor zwangeren of kinderen in Uw omgeving.

 

Verloop van het onderzoek

We voegen aan de voeding een zeer kleine hoeveelheid radioactief produkt toe om de weg van het voedsel in de maag te kunnen volgen tijdens het onderzoek. Er verandert hierdoor niets aan de smaak, geur, uitzicht, noch voedingswaarde van wat u voor uw kindje hebt meegebracht.

Onmiddellijk daarna maken we de eigenlijke scintigrafie ("foto's"). Deze duurt ongeveer 45 minuten, terwijl uw kindje rustig op een tafel ligt.

Hoe rustiger en kalmer uw kindje is, hoe beter de foto’s. Zorg ervoor dat u aan het hoofdeinde van de tafel gaat zitten en dat u uw kindje wat kan gerust stellen en bezig houden met een verhaaltje, een film, een knuffel, een speeltje,… Als ouder/begeleider weet u zelf best hoe u uw kindje moet aanpakken. Van de scintigrafie zelf voelt uw kindje niets.

U krijgt een afspraak voor een laattijdige foto ’s anderendaags ’s morgens meestal om 8h30. Uw kindje moet hiervoor niet nuchter zijn. U moet dan wel zeggen als uw kindje vanavond of vannacht toevallig zou overgegeven hebben.

Na het onderzoek mag u het ziekenhuis verlaten.

 

Na het onderzoek

Het RESULTAAT van het onderzoek wordt doorgegeven aan uw pediater. Dit duurt 1 werkdag.

De betaling van het onderzoek rekenen we rechtstreeks af met het ziekenfonds of de verzekering. Voor het remgeld (opleg) zal u 1 à 2 maanden na het onderzoek een rekening opgestuurd krijgen.

COPYRIGHT © 2013 | ALL RIGHTS RESERVED

DESIGN K. Van Hullebusch