Straling

 

Is de straling gevaarlijk?

De hoeveelheid straling bij diagnostische onderzoeken is niet schadelijk voor uzelf en voor mensen in uw omgeving, ook niet voor baby's of kleine kinderen. Dit komt doordat de gebruikte hoeveelheid radioactieve stof gering is. Bovendien zijn het stoffen die hun radioactiviteit in korte tijd weer verliezen.

De hoeveelheid straling die uw lichaam bij dit soort onderzoeken krijgt, is over het algemeen vergelijkbaar met bepaalde röntgenonderzoeken. De radioactieve stoffen verlaten binnen 24 uur uw lichaam, meestal via de urine. De urine is niet gevaarlijk voor de omgeving: u kunt dus normaal het toilet gebruiken.

 

Zwanger of borstvoeding?

Het is voor ons belangrijk te weten of u zwanger bent. De straling is namelijk niet gevaarlijk voor de moeder, maar kan dit soms wel zijn voor het ongeboren kind.

Dus, bent u zwanger of vermoedt u het? Vertelt u dit dan direct aan uw arts of de nucleair technoloog die bij het onderzoek aanwezig is. Meldt u het ook als u borstvoeding geeft. Soms zijn er in dat geval speciale maatregelen nodig.

 

COPYRIGHT © 2013 | ALL RIGHTS RESERVED

DESIGN K. Van Hullebusch